publicat în: Arhivă

Tiraj special: Biblia Ortodoxa, in unităţile militare, penitenciare, hoteluri, spitale… sau in transportul in comun

Sfanta Scriptura in penitenciare si armata 20.000 de copii ale Scripturilor, publicate in scopul distribuirii pe scara larga in penitenciare şi unităţile militare, au fost livrate in aceasta duminica, 17 iunie 2012, Departamentelor sinodale din Rusia, care se preocupa de detinuti si de cooperarea cu forţele armate, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Cu binecuvântarea mea, Fondul Sfântul Grigorie Teologul, în colaborare cu Editura Patriarhiei Moscovei, a început tipărirea Sfintei Scripturi – Noul Testament şi Psalmii", a spus Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, preşedinte al Departamentului de Afaceri Externe al Patriarhiei Moscovei, la ceremonia de livrare a cărţilor.

Mitropolitul Ilarion a declarat că toate cele 20.000 de copii nu constituie decat primul rezultat al proiectului început cu doar câteva luni in urma.

"Vom continua ceea ce s-a inceput, astfel ca fiecare soldat, fiecare deţinut care mărturiseste credinţa ortodoxă şi doreşte să se familiarizeze cu Scripturile, sa poata beneficia de această oportunitate", a mai spus Mitropolitul.

În viitor, conform unui comunicat al Fondului Sfântul Grigorie Teologul, alte copii ale Scripturii vor fi, de asemenea, distribuite în hoteluri, spitale şi in anumite tipuri de transport in comun, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.