Intalnirea anuală a Asociaţiei Prietenii Muntelui Athos, Oxford 2012

Prietenii Muntelui Athos la Oxford 2012 In perioada 15-16 iunie 2012, a avut loc reuniunea anuală a Asociaţiei Prietenii Muntelui Athos, în Oxford.

Aflata sub preşedinţia Mitropolitului Kalliste Ware de Diokleia, "Prietenii Muntelui Athos" este o fundatie caritabila şi culturala, dedicata sprijinirii mănăstirilor aflate pe Muntele Athos şi acordarii de asistenţă celor care se angajează in pelerinaje pe Sfantul Munte.

Ca parte a acestei adunări, Mitropolitul Iona, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America (OCA), a tinut o prelegere, intitulată "Monahismul în contextul american". Alte conferinţe au mai fost: "Teofan criteanul şi iconografia athonita a Bunei Vestiri" (Parintele Maxim din Simonopetras) şi "O prezentare ilustrată a mănăstirilor din Georgia", de Peter Lea.

În week-end, cu binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, Mitropolitul Iona a vizitat mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex, fondata în 1959 de către Arhimandritul Sofronie, un ucenic al Sfantului Siluan din Athos, unde a stat retras cateva zile, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.