Prima Liturghie savarsita pe locul execuţiilor în masă, Levaciov, din Sankt Petersburg

Prima Liturghie pe locul executiilor in masa Levachov Sankt Petersburg 2012 O Sfanta Liturghie a fost celebrată pentru prima dată, in ziua de 16 iunie 2012, pe terenul numit "Levaciov", loc al unor executii in masa, dintr-un cartier din Sankt-Petersburg, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

S-a planificat construirea unei biserici pe acest sit, dedicata "Tuturor Sfinţilor, care au strălucit în Sankt-Petersburg", dar deocamdata slujbele au loc în aer liber. Slujba Sfintei Liturghii a fost celebrată de către preşedintele comisiei eparhiale de canonizare, protoiereul Vladimir Sorokin, alaturi de alti doi preoţi şi de doi diaconi.

"47.000 de oameni – fraţii şi surorile noastre – au fost executate aici, iar printre ei se aflau aproximativ 2500 de clerici ai Bisericii. Nu există nicăieri un numar atat de mare de victime. Acesta este cel mai mare cimitir memorial, al acestei epoci violente si teribile de opresiune", a declarat Părintele Vladimir.

Potrivit predicii acestuia, oamenii isi amintesc de acest loc cu groază şi cu frică, mulţi refuzand chiar sa vina in aceste locuri, din cauza violenţei şi nedreptăţii, care sunt concentrate aici. Dar ortodocsii vin aici sa se roage, sperand să construiască o biserică, intelegand că sângele martirilor este sămânţa Bisericii: Adevărat, adevărat zic vouă că dacă grăuntele de grâu, când cade în pământ, nu va muri, rămâne singur; iar dacă va muri, aduce multă roadă” (Ioan 12:24).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.