Bisericile din Tanzania se opun exploatarii minereurilor de uraniu

Tanzania proiect extractie minereu uraniu Bisericile Protestante din Tanzania au avertizat guvernul, împotriva extragerii depozitelor de uraniu descoperite recent în ţara din estul Africii, subliniind că Germania intenţionează să închidă centralele sale nucleare până în 2022, iar oraşul japonez Fukushima este încă în recuperare dupa cutremurul din 2011, care a cauzat un dezastru nuclear.

Bisericile, care sunt membre ale Consiliului Creştin din Tanzania, au scos în evidenţă situaţia Fukushimei, acolo unde Daiichi a eliberat material radioactiv în mediul înconjurător, sustinand totodata că Tanzania nu are structuri de siguranţă pentru astfel de explorari miniere sau pentru exportul de minerale.

Germania a anunţat in luna mai 2011 că va renunţa la energia nucleară complet, în termen de 11 ani, spunând că vrea să se concentreze pe energia regenerabilă.

"Guvernul ar trebui să oprească rapid explorarea şi exploatarea uraniului", afirma Rev. Leonard Mtaita, un luteran, secretar general al Consiliului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.