Liderii Bisericilor Crestine importante din Sidney lanseaza un apel impotriva casatoriei gay

Arhiepiscopul Peter Jensen in Catedrala St Andrews Sidney Liderii Bisericilor Crestine majore din Sydney au facut apel împotriva legiferarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex , de la amvonul lor, în încercarea de a mobiliza opoziţia înainte de alegerile parlamentare federale.

Declaraţiile liderilor anglicani, catolici şi ai Bisericii Grec-Ortodoxe au fost distribuite si citite in cadrul slujbelor, subliniind necesitatea luptei impotriva oricarei incercari de modificare a definiţiei actuale pe care o are căsătoria.

Miscarea vine ca raspuns la propunerea ca „o legislatie privind casatoria intre persoane de acelasi sex să fie dezbătuta in guvern, pentru prima dată, începand de astazi, luni, 18 iunie 2012, pentru ca două proiecte de lege urmeaza sa faca modificari in ce priveste Actul Mariajului.

Arhiepiscopul anglican al Diecezei de Sydney, Peter Jensen, le scrie enoriaşilor sai că "succesul parlamentar al acestei redefiniri revoluţionare nu este inevitabil", şi ii invită pe creştinii care sprijină definiţia tradiţională a căsătoriei sa isi faca auzite vocile si opiniile inaintea parlamentarilor federali .

''Vă îndemn să va rugati pentru aceasta chestiune şi să le scrieti rapid membrilor parlamentului, exprimandu-va sprijinul pentru definitia din prezent a căsătoriei şi îngrijorarea dumneavoastră că s-a ajuns astfel incat sa fie nevoie de sprijinul Dvs in consolidarea căsătoriei şi a vietii de familie, aşa cum au fost ele înţelese corect, în naţiunea noastră'' a mai spus el.

Scrisoarea lui Jensen mai arata ca Parlamentul isi depaseste atributiunile atunci cand se crede in stare sa poata modifica definiţia căsătoriei, „deşi legile dupa Parlamentul se conduce ar trebui să il faca sa recunoască adevărata definiţie şi să o sprijine''.

Congregaţiile catolice din Sydney au primit si ele o scrisoare pastorală similară, din partea liderilor Bisericii, inclusiv de la Arhiepiscopul Cardinal George Pell.

Căsătoria ''reprezinta mai mult decât o iubire, a unuia pentru celalalt, recunoscuta legal”, ii citeaza un saptamanal catolic pe Cardinalul Pell şi pe episcopii auxiliari Julian Porteous, Terry Brady şi Peter Comensoli.

''Acesta a fost protejata si sustinuta de lege, intrucat guvernele au recunoscut contribuţia sa la binele societăţii".

Episcopul Porteous a declarat ziarului că mai multe copii ale scrisorii vor fi puse la dispoziţia credincioşilor – cuprinzand si marcaje speciale, cum ar fi „8 întrebări frecvente”, despre căsătorie, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.