Majoritatea credinciosilor pare sa fi sustinut căsătoria gay in consultarea britanica

mariaj gay

Guvernul britanic s-a aflat timp de 12 săptămâni intr-o consultare pe tema căsătoriei gay, care s-a încheiat in data de 14 iunie 2012 (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), si a stârnit opinii puternice.

Mai multe grupuri religioase, cu aceasta ocazie, şi-au exprimat opiniile, atât "pentru" cat şi "contra".

Opoziţia a venit din partea Bisericii Anglicane din Ţara Galilor şi de la Biserica Angliei. Cu toate acestea, în timpul consultărilor, un sondaj YouGov, efectuat pe un esantion de mai mult de 2.000 de oameni, a descoperit ca 58% dintre credinciosi sprijina mariajul intre persoane de acelasi sex.

Sondajul a mai aratat, de asemenea, că 70% din public sustine miscarea, 82% dintre sustinatori avand o varsta de sub 50 de ani, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.