publicat în: Arhivă

Cel de-al 9-lea Festival de Muzica Ortodoxa din Pomorie / Bulgaria

festival de muzica ortodoxa Pomorie Bulgaria 2012

In data de 11 iunie 2012, s-a încheiat cel de-al 6-lea festival de Muzica ortodoxa din Pomorie, Bulgaria.

"De la prima sa ediţie, din 2004, acest eveniment atrage artişti si interpreţi din diferite coruri, ansambluri, pictori de icoane şi scriitori din lumea ortodoxă.
Forumul se distinge prin diversitatea sa culturală şi prin înaltul nivel artistic si, tocmai de aceea, an de an, creşte numarul participantilor – au fost deja peste o mie, in ultimele două ediţii.

Festivalul s-a născut prin gratia compozitorului Georgi Popov şi prin ideea sa de a face din oraşul Pomorie un centru al interpreţilor ortodocşi din întreaga lume. In acest an au fost prezenti reprezentanţi din Belarus, Rusia, Grecia, Macedonia, Polonia, Serbia, România şi Ucraina, precum şi coruri din Olanda şi Germania.

Bulgaria a fost reprezentata de corul academic "Gaudeamus" din Plovdiv, corul Eparhiei de Vrata, corul Bisericii Sfintei Treimi si Corul Nevazatorilor, care poarta numele compozitorului şi academicianului Stainov Petko", conform Radio Bulgaria – informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.