publicat în: Arhivă

Jimmy Carter a parasit Biserica Baptistă, pentru tratamentul aplicat femeilor

Jimmy Carter După mai mult de 60 de ani ca membru al Bisericii Baptiste din Sud, fostul presedinte american Jimmy Carter a anunţat că a părăsit denominatiunea, din cauza tratamentului discriminatoriu aplicat femeilor, informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Carter, in varsta de 88 de ani, a numit decizia sa ca fiind "inevitabila", după ce liderii baptişti din sud au declarat că nu vor sa hirotoneasca femei şi că femeile ar trebui să fie "supuse soţilor lor".

Carter a mai spus în răspuns: … "Adevărul este că liderii religioşi de sex masculin au avut – şi încă mai au – o metoda proprie in a interpreta învăţăturile sfinte, fie să se înalţe sau subjuge femeile pe care le au, fie pentru scopurile lor egoiste. Alegerea lor continuă sa ofere fundamentul sau sa insemne o justificare pentru o mare parte a persecuţiilor omniprezente şi a abuzului fata de femeile din întreaga lume".

Carter a adăugat că "Biblia spune că toţi oamenii sunt egali în fata lui Dumnezeu. Eu, personal, simt că femeile ar trebui să joace un rol absolut egal în slujirea lui Hristos, în Biserică", declara acesta – informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.