O noua structură catolica, creată pentru anglicanii australieni

Harry Entwistle episcop anglican-catolic Australia Cea mai mare a treia dioceza anglicana din lume, alcatuita din foştii anglicani care doresc să se alăture Bisericii Catolice, a fost infiintata în Australia, in data de 15 iunie 2012.

Aceasta este condusă de un preot catolic nou-hirotonit, Rev. Harry Entwistle, pozitia sa fiind echivalenta cu cea a unui episcop eparhial.

Entwistle este episcop al Comuniunii Anglicane Tradiţionale (TAC), o comuniune de biserici anglicane, neafiliata Comuniunii Anglicane mai largi şi Arhiepiscopului de Canterbury.

Eparhia, numita Ordinariatul Maicii Domnului a Crucii Sudului, va avea probabil un numar de aproximativ şase parohii, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.