Festivalul german de Gospel – stiluri tradiţionale şi noi / Gospel kirchentag (video)

Festivalul german de Gospel Gospelkirchentag 2012

Muzica Gospel poate avea rădăcini istorice în cultura neagra americană, dar organizatorii germani din acest an al "Gospelkirchentag" ("Adunarea Gospel a Bisericii"), spun ca festivalul de muzică este unul vibrant, atragand un număr tot mai mare de fani din tara.

Se estimeaza ca aproximativ 80.000 de persoane s-au intalnit în oraşul vest-german Dortmund, in perioada 1-3 iunie 2012, pentru a asculta corurile tradiţionale de gospel, alături de diverse alte sunete care au influenţat genul.

"Exista multe stiluri acum, care influenteaza Gospelul, şi toate sunt reprezentate aici, la festival", a declarat Markus Moehl, purtătorul de cuvânt al Gospelkirchentag, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.