publicat în: Arhivă

Construirea unei moschei, atrage reactii de nemultumire in SUA

Consiliul Municipal DeKalb Conform datelor primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in Chicago, Mohammed Labadi a avut o mulţime de probleme, dupa ce Consiliul Local DeKalb a votat, pe 29 mai 2012, o cerere primita din partea Societăţii Islamice a Northern Illinois University, prin care se solicita construirea unei moschei mari.

Labadi, om de afaceri şi membru al Societăţii Islamice, a spus ca este nevoie de o moschee mai mare, care sa inlocuiasca mica lor casa de rugaciune, in care musulmanii din zona, in prezent, se închina.

El si-a mai exprimat, de asemenea, speranţa ca vecinii şi oficialitatile orasului nu se tem de comunitatea musulmana.
"Nu te uita la mine, doar ca la un musulman, uita-te la mine ca la un american", spune Labadi.

Consiliul Local a aprobat în unanimitate planul. Cu toate acestea, la zece ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, animozitatea faţă de musulmani, uneori, a luat forma opoziţiei fata de construirea de moschei şi a altor facilităţi islamice. O dezbatere naţională, din cate se stie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a izbucnit pe marginea planurilor construirii unui centru al comunitatii islamice, cunoscut deja sub numele de "Moscheea de la Ground Zero", în Lower Manhattan.