Convertitii musulmani din Marea Britanie isi revitalizeaza comunitatea, dar se confruntă cu obstacole

convertitii la Islam Convertiţii musulmani din Marea Britanie – un număr mic, dar în creştere – cel mai adesea, isi revitalizeaza comunităţile proprii de credinciosi, dar, totodata, se plang ca exista obstacole în ce priveste acceptarea lor, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Convertitii constituie o punte de legătură între comunitatile de non-musulmani, în principal, albe, si comunităţile de musulmani", a declarat Fiyaz Mughal, fondator şi director al organizatiei inter-religioase, intitulata „Problemele Credintei”, cu sediul la Londra.

Cu toate acestea, convertitii, sustin cercetatorii, anul trecut s-au simţit lasati de-o parte, după acceptarea lor la Islam. Deşi moscheile le-au urat, încântate, bun venit noilor membri, de multe ori ele nu au reuşit să le ofere si sprijin, atunci când noii lor coreligionari se confruntau cu ostilitati din partea familiei şi a prietenilor, declara ei.

Studiul, realizat de Kevin Brice, de la Universitatea Swansea, din Ţara Galilor, arata că au existat aproximativ 100.000 de convertiţi la Islam, în Marea Britanie, în deceniul 2000-2010, si până la 60.000 în '90.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.