Bisericile anglicane din Canada reînnoiesc dialogul

Biserica anglicana a canadei Biserica Anglicană din Canada, în luna mai 2012, a intrat într-o nouă rundă de dialog cu Biserica Unită a Canadei, in scopul explorarii modalităţilor în care cele două Biserici pot lucra împreună.
"O mare parte din impulsul pe care l-am avut pentru initierea acestor conversaţii porneste de la fundatia celor două Biserici", a declarat arhidiaconul Bruce Myers, coordonator al Bisericii Anglicane pentru Relaţiile Ecumenice, potrivit unui articol publicat în Jurnalul de Toronto.

"Multe comunităţi din Canada sunt deservite ministeriatelor ecumenice comune, în care anglicanii, credinciosii Bisericii Unite şi clerul lucreaza de ambele parti. Ei cer conducerii Bisericilor noastre sa găseasca modalităţi pentru facilitarea unei astfel de cooperari în misiune şi slujire", a mai declarat Myers.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.