O carte: “Not a Fan”, de Kyle Idleman

Am terminat de citit, in urma cu cateva zile, o carte in limba engleza intitulata “Not a Fan” scrisa de Kyle Idleman.

Pot sa spun ca am ramas placut impresionat de mesajul proaspat adus de acest pastor. Cartea acestuia ridica o problema esentiala intr-o lume in care secularizarea atinge chiar si segmental spiritual.

Ce suntem noi de fapt in relatia cu Hristos?

Iar problema principala ridicata este cea a superficialitatii spirituale.

Un Crestinism in care unii iubesc invatatura lui Hristos, altii o studiaza si o cunosc foarte bine, altii in schimb traiesc invatatura lui Hristos, autorul explicand acesta marea discrepanta pe care credinciosul de rand nu mai este capabil sa o deceleze atent. Este o diferenta uriasa intre cele trei categorii, cei mai numerosi fiind cei din primele doua categorii. Nu este indeajuns – scrie Idleman – doar sa admiram sau sa fim “toba” de viata lui Iisus. Ce conteaza este doar urmarea modului in care Iisus Hristos a venit pe acest pamant in smerenie, a trait si a murit.

Nu este suficient doar sa indragim modul de viata si de manifestare a caracterului lui Iisus pe pamant.

Astfel, devenim doar niste simpatizanti, niste “FANI” ai Bisericii si ai invataturii ei, dar niciodata niste madulare ale lui Hristos!

Nu are rost sa iubesti invatatura lui Hristos, daca nu esti gata sa platesti pretul si sa traiesti invatatura Lui.

Chiar asa!

“You like it Jesus that much??…Then live like Him.”

“Iti place asa de mult de Iisus?? … atunci traieste ca si El.”

Si, la final, o fraza care, cred eu, este arcul de bolta al cartii si un adevar pe care doar cei care il iubesc cu adevarat pe Hristos au curajul sa il scrie sau sa-l spuna.

Scrie Idleman:

"Jesus cared more about the quality of his followers than the quantity. Our churches have gone from being sanctuaries to becoming stadiums. The difference between knowledge and intimacy is what separates followers from fans."

In traducere:

“Iisus este interesat de calitatea si nu de cantitatea ucenicilor sai. Bisericile noastre au incetat sa mai fie sanctuare, devenind stadioane. Diferenta dintre cunoastere si traire este cea care face diferenta dintre ucenici si fani.”

Hristos a inviat!

– pentru agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: Preot Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.