Hramul „Izvorul Tămăduirii”, sărbătorit la Schitul Troianu

Izvorul tamaduirii 2012 la Schitul Troianu Piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Izvorul Tămăduirii” de la Schitul Troianu a fost pusă de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim şi Părintele Stareţ Sava Pleşa, la data de 15 iulie 2008. Ctitorii principali care au adus sprijinul la ridicarea acestui sfânt lacaş sunt preotul Chiril cu soţia sa, preoteasa Lidia şi Ana Chiril. Pictura paraclisului de la demisolul bisericii a fost realizată între anii 2010 şi 2011 de către pictoriţa Tania Costea din Buzău. Schitul are în prezent un număr de 9 vieţuitori.

In ziua de 20 aprilie 2012, de Izvorul Tămăduirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi la Schitul Troianu, din Râmnicu Vâlcea care şi-a serbat unul din hramuri.

Sărbătoarea a început sâmbătă seara cu slujba de priveghere, iar a doua zi a continuat cu Acatistul Învierii Domnului Iisus Hristos şi cu Sfânta Liturghie.

La fialul Sfântei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ghersim a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat semnificaţia praznicului de astăzi închinat Maicii Domnului.
După slujbă, pe o scenă special amenajată în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim a săvârşit slujba de sfinţire a Agheazmei Mici prevăzută în rânduiala tipiconală a acestei sărbători.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de părinţi al mănăstirii.

La acest eveniment au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, dar şi din eparhie.

pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.