Casa Lui Hristos

Betania este locul in care a poposit Iisus impreuna cu ucenicii Lui. Poposise in casa Martei si a Mariei, rudele lui Lazar cel inviat din morti. In acel loc, departe de vacarmul si stralucirea searbada a Ierusalimului, in care se punea la cale arestarea Sa, isi aflase loc de odihna Fiul Lui Dumnezeu. El se bucura aici de dragostea unei familii ce primise un dar si un ajutor nesperat. Aici, Iisus primea caldura recunostintei, in schimbul racelii si al urii din Ierusalimul aflat sub conducerea celor ce Ii doreau moartea.

Fara sa realizeze in intregime, casa lui Lazar, a Martei si Mariei, se fericea in bucuria de a-I oferi un loc Fiului Lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii. El, Iisus, Hristosul, necunoscut si nepretuit de multi dintre cei carora venise sa le slujeasca si sa ii mantuiasca, era acum primit in casa unei familii din acele timpuri.

Astazi, avem si noi cu totii posibilitatea de a-L primi in “casa” noastra, pe Iisus Hristos. Inima noastra este casa noastra. Trebuie sa primenim acest loc, pentru ca Domnul sa vina si sa Isi gaseasca loc de odihna.

Dar, pentru aceasta, trebuie mai intai sa vina trezirea, apoi pocainta si, in cele din urma, intoarcerea.

Suntem in zilele in care Hristos sta tacut si asteapta rabdator la usa inimii fiecaruia dintre noi. El nu da navala, ci cu dragoste astepta sa ii deschidem si sa Il primim asa cum se cuvine. El este cel care va astepta pana la un timp intoarcea noastra. De ce pentru un timp? Simplu. Pentru ca timpul nostru este pana la moarte, dupa care totul va fi asa cum vom fi gasiti.

Ce vom face, asadar, cu inimile nostre? Ce vom face cu casele noastre? Il vom primi noi pe Fiul lui Dumnezeu asa cum se cuvine?

Hristos a inviat!

– un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de contributor: Pr Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.