10.000 de persoane vor participa la Slujba de Pasti (catolica) din 2012, la Centrul Ford – SUA

Eveniment 2010 Todd Bussey admite ca a trebuit să fie un elev care sa invete rapid, în timp ce el şi un numar ridicat de personal si de voluntari isi fac planuri pentru slujbele celui mai mare cult.

"Nu pot spune ca invatam totul de la zero, dar este cu siguranta o nouă cotitura in etapele noastre de studiu", a declarat Bussey, coordonator al proiectului organizat de Pasti, la Centrul Ford.

Schimbarea locului obisnuit de organizare a acestui eveniment, de pe Stadionul Roberts, aduce cu ea o multime de noi incercari. In acelaşi timp, multe si mari emotii însoţeasc aceasta mişcare, a adăugat Bussey, care este pastor al Bisericii Creştine Drumul Crucii din Newburgh. Biserica Drumul Crucii este recunoscuta pentru asigurarea slujbei de Pasti inca din anul 1990.

Un mare avantaj al Centrului Ford este că, în anii precedenţi, pregătirea evenimentului dura 4 zile pline – miercurea, joia, vinerea şi sâmbăta dinainte de Paşti. În acest an, se reuseste acest lucru doar intr-o singura zi, ca timp de pregatire. Aceasta, pentru ca sunt asigurate deja servicii precum sunetul si echipamentele de iluminat, sau elementele de securitate, Centrul Ford fiind proiectat pentru scopuri multiple.

"A fost construit pentru evenimente speciale si concerte, asa ca avem aici resurse mult mai multe si potrivite scopurilor noastre", a declarat Bussey.

Eveniment 2011

Totuşi, în ciuda avantajelor Centrului Ford, nimeni nu se asteapta ca totul sa fie prea usor.

De luni de zile, "mai multe zeci de voluntari" planifica lucrul cu Bussey, privind reamenajarea locului, optimizarea acestuia, pregatirea pentru Liturghie, pentru Impartasire, satisfacerea nevoilor celor cateva alte sute de voluntari care sa isi asume diferite roluri în cadrul slujbei în sine: 250 de cantareti in corul bisericesc, 100 de copii cantareti, aproximativ 200 de persoane cu rol de ghid.

O schimbare mare pentru cei care participa la slujba din acest an este si asigurarea unui loc de parcare corespunzator, asta dupa ce au fost probleme la slujba de Paşti de la Vanderburgh Auditorium, necesitand mutarea evenimentului din 1995 pe Roberts. Situatia va fi diferita acum.

Pastele 2012 la Ford Center In plus, Drumului Crucii i se alatura si Congregatia Henderson, Kentucky, asigurand sase vehicule de transfer pentru credinciosi, intre centrul orasului si Centrul Ford, şi retur.

Potrivit lui Bussey, costurile legate de acest eveniment s-au ridicat la 120.000 dolari, începând cu imprimarea de afise, care au început să apară în luna februarie, şi continuand cu pregatirile destinate vizitatorilor. Exista multe voci care sustin si ca Biserica putea face alte lucruri cu acesti bani.
"Răspunsul meu este acela ca astfel facem multe lucruri în jurul oraşului şi în lume", a spus Bussey. Drumul Crucii, a mai spus el, a oferit 150.000 de dolari pentru victimele cutremurului din Haiti, 50.000 dolari, după cutremurul de anul trecut din Japonia, şi alti 50.000$ pentru victimele tornadei din Joplin, Mo. "Şi avem si aceasta iniţiativă majoră, prin care slujim oraşul nostru. O dată pe an, vom face acest lucru pentru a arăta ca prioritatea noastră sunt sufletele oamenilor"

Bussey a mai declarat că media costurilor se ridica la aproximativ 12 dolari pe persoană, luand in considerare faptul ca prezenta din acest an va ajunge undeva la 10.000 de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.