Bisericile din Scotia se apara in fata proliferarii furturilor de metale (SmartWater)

smartwater Biserica din Scoţia are de a face cu o miscare high-tech de protejare a celor 1.600 de biserici şi de clădiri, de furtul de metale, o infractiune nouă populara, care se este estimeaza ca a costat economia britanică aproximativ 700 de milioane de lire sterline pe an, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Deoarece preţurile materiilor prime cresc, hoţii fura paratrăsnetele, ţevile de scurgere, statuile de bronz, porţile din fier, tabla de pe acoperişuri şi chiar clopotele bisericeşti.

Prin urmare, firmele asiguratoare ale Bisericii ii diistribuie in prezent acesteia kit-uri continand un produs numit SmartWater, cu care pot fi vopsite sau pulverizate metalele.

Lotul SmartWater destinat fiecarei Biserici conţine un amestec chimic unic, care, atunci când se usuca, poate fi analizat (cu sustinerea Politiei) cu raze ultra-violete pentru identificaea locaţiei originale a metalului, conform unei declaratii a lui Kevin Roberts, director executiv al Companiei de Asigurari a Bisericilor din Edinburgh, Scoţia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.