Binecuvântarea unei Capele militare deosebite, apartinand Batalionului de Infanterie Marină din Babadag

Binecuvantarea Capelei militare a Batalionului de Infanterie Marina Babadag martie 2012 Vineri 30 martie 2012, Preasfintitul Parinte Visarion a săvârşit slujba de binecuvântare a Capelei militare a Batalionului de Infanterie Marină din Babadag.

Capela are hramul inchinat "Sfântului Apostol Andrei". Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Visarion a rostit un cuvânt de învăţătură.

Batalionul de Marina din Babadag este unitate de elită a Marinei românesti. În 2001, Marina română numara 35.000 de oameni. Marinarii sunt instruiţi într-un mod similar cu Beretele verzi şi Rangers şi sunt folositi cu precădere pentru misiuni on/off-shore şi de plajă, instituind misiuni combative în regiunile din Delta Dunarii.

De fapt, încă din anul 2000, puşcaşii marini romani si americani sunt instruiţi împreună şi au absolvit, de asemenea, Scoala de Pregătire de Infanterie Marină din Constanţa, mai informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Pr. Neculai Felix Lucian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.