publicat în: Arhivă

Initiativa a Episcopiei Tulcii, pornind de la taina Sfantului Maslu, pentru ajutorarea bolnavilor

Când un mădular suferă, toate mădularele suferă la un loc

Luând în considerare proclamarea anului 2012 ca Anul Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română, Permanenţa Consiliului Eparhial din data de 9 februarie 2012 a aprobat un set de măsuri care să sprijine vizibil activitatea social-filantropică ce se desfăşoară în Episcopia Tulcii, informează pentru Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe, contributor Pr. Felix Neculai

Înainte de a fi puse în practică, aceste măsuri au fost discutate şi prelucrate în cadrul şedinţelor lunare din cele trei Protoierii ale Eparhiei, Tulcea, Babadag, Niculiţel pentru a fi aplicate în mod corespunzător în toate cele 125 de parohii ale Eparhiei.

În acest sens se vor avea în vedere următoarele:

Pe lângă acestea,

Acum, în săptămâna a treia Postului Sfintelor Paşti, conduşi şi de cuvintele Sf. Ap. Pavel ,,când un mădular (al Bisericii) suferă, toate mădularele (Bisericii) suferă la un loc (I Cor. 12,26) ne arătăm toţi dragostea şi solidaritatea creştină, exprimându-ne încrederea într-o reuşită a acestei acţiuni filantropice, care să arate şi mai clar, implicarea socială a Bisericii în mijlocul păstoriţilor ei, mai informează Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor Pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii