Crestin democratii din Georgia cer modificari in Constitutie, solicitand garanţii constituţionale pentru tradiţiile ortodoxe

Giorgi Targamadze Mişcarea Creştin-Democrată (CDM) din Georgia a iniţiat un program de modificări pentru Constituţia Statului, in data de 22 mai 2012. Descurajând monogamia în căsătorie, ei au solicitat garanţii constituţionale pentru tradiţiile creştine ortodoxe.

Miscarea Crestin Democrata, referindu-se la libertatea de exprimare, sustine că opinia publică nu ar trebui să reprezinte un atac la principiile universale ale Creştinismului sau ale oricarei alte religii, şi nu ar trebui să contravină moralei societăţii, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Prin elaborarea acestor reglementări, Miscarea Crestin Democrata speră că ţara isi va defini în cele din urmă pozitia sa faţă de "campaniile obscenităţii", care, în conformitate cu opozantii, servesc drept propagandă pentru legalizarea "păcatului sodomiei".

De asemenea, Miscarea Crestin Democrata face referire la demonstraţiile de condamnare a homofobiei, pe care le-au organizat activiştii homosexuali şi susţinătorii drepturilor omului in weekend-ul trecut. Prin acestea, participanţii isi promoveaza de fapt drepturile lor în cadrul societăţii, purtand steaguri in culorile curcubeului şi alte bannere provocatoare, pe care se poate citi: "Imi iubesc prietenul gay", "Homosexualitatea nu este o alegere, dar Homofobia este", "Lesbienele sunt OK" …

Cerand introducerea unor coduri morale în constituţia statului, Miscarea Crestin Democrata a subliniat faptul că, pentru a deveni o figura de Stat, un cetăţean georgian ar trebui să aibă corespunzătoare "moralitatea".

Opunandu-se deschiderii de cluburi şi de cazinouri pe lângă monumentele culturale din Georgia, instituţiile de învăţământ şi clădirile religioase, planurile Miscarii Crestin Democrate sunt sa adune 200.000 de semnături, din partea tuturor grupurilor etnice şi religioase, in câteva luni, în scopul introducerii iniţiativei in Parlament. În acest moment însă, iniţiativa i-a iritat pe parlamentarii partidului de guvernământ, în cadrul sesiunii plenare de marţi.

Lasha Tordia, Presedintele Comisiei pentru pentru drepturile Omului si Integrare Civila, l-a acuzat pe Tragamadze de o tentativă de "instigare la ura" în sânul societăţii. Ea a explicat că fiecare persoană este egală, conform Constituţiei, astfel încât nicio discriminare religioasă sau sexuală nu va poate fi aprobată. Tordia a mai spus ca acest drept garantat a fost stabilit de către lumea civilizată, iar Georgia urmeaza valorilor acesteia.

"Este interzis sa schimbam gandirea unei persoane prin bătăi şi atacuri", a mai spus ea, adăugând că, în primul rând, exista responsabilitatea asigurarii egalitatii.

Ca lider al Miscarii Crestin Democrate, Giorgi Targamadze a explicat ca partidul său este împotriva oricăror tipuri de violenţă. "Noi nu luptăm împotriva nimănui. Noi protejăm modul nostru tradiţional de viaţă", a spus el, descurajând "paradele gay" pe străzile din Tbilisi.

Membra Miscarii Crestin Democrate, Nika Laliashvili a spus: "Oamenii cu orientare non-tradiţionala” nu au intampinat nicio problema în Georgia, dar aceasta nu înseamnă că ei se pot folosi de mass-media, ca instrument de propaganda. "Mai mult, pare ca si Parlamentul le face lobby, de asemenea", a mai adăugat ea.- p

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.