La Ferrara, romanii ortodocsi nu pot sluji, cladirea bisericii fiind afectata de recentul cutremur

PS Siluan Italia Conform unui mesaj transmis de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, ”(…) la Ferrara, duminica trecută nu s-a putut sluji Sfânta Liturghie, deoarece au căzut bucăți de tencuială și au apărut crăpături destul de serioase la biserica unde se slujește. Părintele caută împreună cu credincioșii o soluție alternativă pentru a putea continua slujbele de duminica viitoare”.

Totodata, Episcopia asigura ca nu s-au inregistrat victime printre românii aflati in Italia.

Exprimandu-si compasiunea „pentru cei care trec prin momente grele în această perioadă”, PS Siluan a mai afirmat: ”După tradiția veche, ii îndemnăm pe toți cei care ascultă acest mesaj să rostească rugăciunea Sfinte Dumnezeule…, pentru că în vechime, când aveau loc cutremure, creștinii și Biserica, în general, organizau procesiuni și cântau sau rosteau rugăciunea Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte miluiește-ne pe noi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.