Italia ia in discutie impozitarea unora dintre proprietăţile bisericeşti

Mario Monti Conform informatiilor primite din Roma, interesat de fonduri, în încercarea de a evita sa fie victima a crizei financiare a Europei, Parlamentul Italian dezbate o măsură controversată, care va obliga Biserica, deţinatoare de proprietăţi, să plătească impozite si taxe de proprietate pentru unele dintre acestea.

Primul-ministrul Mario Monti, sub presiunea impunerii creşterii veniturilor fiscale, reduce cheltuielile guvernamentale şi merge chiar mai departe.

Noua masura propusă va impozita proprietatile Bisericii, care sunt utilizate in cadrul asociaţiilor cu scop lucrativ, cum ar fi un hotel, un restaurant sau magazin, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.