Activistii crestini l-au comemorat pe ministrul catolic pakistanez Shahbaz Bhatti

Shahbaz Bhatti

Activiştii creştini şi aparatorii drepturilor omului au adus un omagiu, la inceputul lunii martie 2012, lui Shahbaz Bhatti, fostul ministru pe problemele minoritatilor religioase din cabinetul federal al Pakistanului, care a fost asasinat în urmă cu un an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In Bisericile din Pakistan au avut loc rugăciuni speciale în amintirea lui Bhatti, care a fost atacat in masina proprie cu o rafala de gloante, in data de 2 martie, la Islamabad.

Mai multe grupari ateiste si alti cetăţeni au participat si ei impreuna la o miscare de "priveghere" pentru democraţie, la lumina lumanarii, organizata in mod public în mai multe oraşe.

In varsta de 42 de ani, Ministrul Federal, care era catolic, a devenit o ţintă a fundamentaliştilor islamici, după ce acesta criticase legea anti-blasfemie din Pakistan, care impune pedepse aspre atunci cand este vorba despre insultarea Islamului sau a lui Mahomed.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.