Catedrala deteriorata din Christchurch va fi demolata

Catedrala Anglicana Christchurch inainte de cutremur

Catedrala Anglicana deteriorata de cutremurul care a afectat zona Christchurch din Noua Zeelandă nu mai poate fi supusa reparatiilor si va fi demolată, urmand ca aceasta sa fie înlocuită de o noua catedrala, cu o arhitectura diferita.

Declaratia a fost facuta de Episcopul Victoria Matthews, in data de 2 martie 2012, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Veche de 131 de ani, punct de reper al localitatii Christchurch, Catedrala a fost grav deteriorata în ultimul an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in data de 22 februarie 2011, de un cutremur devastator, care a ucis 185 de persoane. Clădirea a suferit daune în continuare, din cauza mai multor replici, ulterior fiind sigilata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.