In Japonia, adeptii Shinto se pregatesc de marcarea comemorarii dezastrului

MasafumiNakanishi Conform informatiilor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Washington, DC, preoţii Shinto din întreaga Japonie se pregătesc să organizeze ceremoniile de comemorare a datei de 11 martie 2012, marcand astfel aniversarea trecerii unui an de la cutremurul şi tsunami-ul care au devastat coasta de nord-est a tarii.

Informatiile ne-au fost oferite de participanţii la eveniment, inscrisi intr-un program al Universitatii Georgetown.

Se estimeaza ca aproximativ 20.000 de persoane au fost ucise în dezastrul amintit.

Asociaţia Templelor Shinto a mai formulat in plus, in aceste zile, o rugăciune, despre care a sugerat să fie citita în timpul ceremoniilor. Această rugăciune, conform Rev. Masafumi Nakanishi, un preot shinto, descrie calamitatile, pledand pentru ideea ca, pentru a nu mai exista astfel de dezastre, ar trebui ca oamenii sa vietuiasca in buna intelegere si pace.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.