Muzeul ASTRA – un nou succes: Olimpiada Nationala „Mestesuguri artistice traditionale”

Muzeul Astra SibiuOlimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale”
finanţată şi anul acesta de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Complexul Naţional Muzeal ASTRA a înregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale” care a obţinut un punctaj de 87,00 în valoare de 57.855 lei, în cadrul celei de a III-a sesiuni de proiecte culturale pe anul 2011 (etapa 1), secţiunea Patrimoniu Imaterial a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură şi economie a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de „Tezaure Umane Vii” derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, îmbogăţirea talentului şi a aptitudinilor celor care, cu pasiune se apleacă asupra acestora, urmărind dezvoltarea abilităţilor practice de a produce valori de artă populară autentică.

Elena Găvan,
Muzeograf responsabil
Complexul Naţional Muzeal ASTRA
Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA

Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Complexului Muzeal Astra

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.