publicat în: Arhivă

Zi istorica pentru Ortodoxia din Elvetia: primul Sinod al Episcopilor Ortodocsi

Primul Sinod al Episcopilor Ortodocsi din Elvetia 2012 In data de 17 mai 2012, cand Biserica catolica sarbatorea Inaltarea Domnului, Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Elveţia, reunindu-i pe episcopii lideri ai comunitatii ortodoxe din Elveţia, a oficiat o Liturghie in Biserica Sf. Pavel (in Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy / Geneva), impreuna cu toţi preoţii ortodocşi din această ţară şi cu oamenii evlavioşi, care au venit în număr mare (aproximativ 300 de persoane), din toate regiunile Elveţiei.

La Liturghie au participat si Nunţiul Apostolic, Mons. Silvano Tomasi, Mons. Charles Morerod, episcop romano-catolic de Lausanne, Geneva şi Fribourg, reprezentant al Bisericii Catolice Creştine, Episcopul Gerny Hans, Dna Kuffer Charlotte, preşedinte al Bisericii Protestante din Geneva şi reprezentant al Consiliului Mondial al Bisericilor, Ioan Gibaut; autorităţile diplomatice ortodoxe din Geneva, precum şi preşedinţii organizaţiilor din Geneva.

Programul acestei zile istorice pentru Biserica Ortodoxă din Elveţia a cuprins si o masă frateasca în Centrul Ortodox local, alaturi de toţi ceilalti participanţi, într-o atmosferă prietenoasă, avand loc si o prezentare detaliată a comunităţilor ortodoxe, realizata de către Jean-Francois Mayer, urmată de o conferinţă a Ieromonahului Gabriel (Bunge), pe tema teologiei profunde a realităţii ortodoxe în Occident. Aceasta intalnire s-a încheiat cu un mesaj de speranţă şi dragoste transmis de către tinerii reprezentanti ai diferitelor comunităţi ortodoxe din Elveţia.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: KSLCatalin