Slujbele de Craciun din 2011 s-au tinut in aer liber, dupa ultimele cutremure din Christchurch

restaurare Christchurch Lăcașuri Ortodoxe Conform informaţiilor sosite din Noua Zeelandă, mai multe slujbe bisericeşti de Crăciun, în Christchurch, au avut loc în aer liber, în anul 2011, informează Servicul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Situatia s-a datorat faptului că, în ultimul timp, s-au înregistrat în zonă o serie de cutremure puternice, în urma cărora au fost rănite 60 de persoane, şi au fost produse daune în catedralele anglicane şi catolice.

Primarul oraşului Christchurch, Bob Parker, a decarat în urmă cu câteva zile, că ultimele cutremure, cu magnitudini apropiate de 6 grade, au fost dureroase, într-un moment în care oricum Consiliul local făcea faţă cu greutate în asigurarea unor condiţii de siguranţă, după cutremurul de 6,1 grade, produs în februarie 2011 (vezi revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe), care a ucis 181 de oameni.

În cazul ultimelor cutremure, a mai spus el, "nu s-au înregistrat niciun deces sau vătămări corporale grave. Aici nu este vorba de miracole, trebuie să învăţăm să fim precauţi", mai informează Servicul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.