publicat în: Arhivă

Astazi, celor trei Magi le-ar fi fost mai greu sa gaseasca tamaie

Arborele elefant Lumea pare să mai detină încă aur, mir şi smirnă, dar este foarte posibil ca “tămâia să devină un lucru de domeniul trecutului” în zona Magilor, având în vedere presiunile ecologice exercitate asupra terenurilor aride pe care aceasta se mai găsea, din Etiopia, conform unor ultime studii efectuate de cercetători, informează Serviciul de presă LONews.

Istorica răşină, cunoscută ca fiind unul dintre cele trei daruri ale Magilor de la răsărit – înţelepţii care l-au vizitat pe Iisus imediat după naşterea Sa – era un produs al răşinei arborelui a cărui denumire este Arborele Elefant.

Această răşină este folosită, ca “tămâie”, în ritualurile religioase ale mai multor culturi, precum şi ca ingredient în alcătuirea parfumurilor şi în medicina tradiţională chinezească.

Cercetătorii olandezi şi etiopieni, care studiază aceste populaţii de arbori din nordul Etiopiei, au constatat că, peste 7% dintre copaci mor in fiecare an, iar răsadurile noi nu supravieţuiesc ca puieţi, mai informează Serviciul de presa LONews, în exclusivitate, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.