Biserica Ortodoxa si fraudarea alegerilor, in Rusia

Manifestatii in Rusia Conform materialelor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Moscova, după o săptămână de proteste pe marginea alegerilor parlamentare din Rusia, apreciate ca fiind “fraudate”, Biserica Ortodoxă locala a solicitat un control mai strict asupra procesului electoral – avertizând asupra măsurii în care furia s-a răspândit în societatea rusă.

O demonstraţie din Moscova, organizata în ziua de 10 decembrie 2011, a atras 25.000 de persoane, potrivit poliţiei, dar liderii opoziţiei au declarat că numărul lor era de cel puţin 80.000 de persoane.

Proteste mai mici au mai avut loc în Rusia. Vocea Bisericii ar putea juca, însă, un rol important in ce priveste planul activiştilor, de a organiza noi demonstratii în zilele de 17 decembrie şi 24 decembrie, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.