Bisericile din Congo critica modul de desfasurare a alegerilor prezidentiale

stema congo Conform datelor primite din zona Kinshasha, observatorii internaţionali susţin că alegerile generale din Republica Democratică Congo au fost viciate, iar Bisericile, de asemenea, au fost extrem de critice la adresa procesului de re-alegere a preşedintelui Joseph Kabila.

Cu toate acestea, s-a formulat un apel pentru pace, în sânul electoratului agitat.

"Noi vrem să le spunem oamenilor să păstreze pacea şi să evite protestele violente. Le reamintim faptul că ne-am aflat în război prea mult timp. Trebuie să păstrăm ceea ce a mai rămas din această ţară", a declarat Pastorul Josue Bulambo Lembelembe, vice-preşedinte al Bisericii lui Hristos din zona Kivu de Sud, Congo, în ziua de 12 decembrie 2011.

Bisericile susţin, însă, că alegerile din 28 noiembrie au fost marcate de multe nereguli, de fraude şi de violenţe, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.