“Staretul Serghie” (de Jean-Claude Larchet), in limba germana

Editura Mânăstirii Sfântul Iov de Pociaev, din München (Germania), a publicat recent, sub titlul "Stareţul Serghie", o traducere în limba germană a cărţii lui Jean-Claude Larchet, cu binecuvântarea Preafinţitului Părinte Arhiepiscop Marcu (Arndt), păstorul eparhiei Bisericii Ruse din afara Graniţelor, din Germania, care îi cuprinde pe toţi credincioşii ruşi din Germania (unde peste două milioane de ruso-germani au imigrat după 1980) şi care deţine în această ţară toate bisericile istorice.

Stareţul Seghie (Arhimandritul Serghie Schevici, 1903-1987), care a trăit în apropierea Parisului, a fost paroh al bisericii din Vanves şi egumen al Schitului Sfântul Duh, din Mesnil-Saint-Denis (sub jurisdicţia Patriarhiei Moscovei), fiind, alături de Sofronie de la Essex, una dintre cele mai proeminente figuri spirituale ale emigraţiei ruse în Europa, a secolului al XX-lea (vezi Revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe).

Cartea despre stareţul Serghie, a cărei primă ediţie a fost publicată de Editura Cerf, a fost tradusă în rusă (cele 20.000 de exemplare ale primei ediţii fiind epuizate), în română, sârbă şi greacă, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.