Biserica Catolica Poloneza, chemata sa se confrunte cu abuzurile sexuale comise de clerici asupra copiilor

Conform datelor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Varşovia, Polonia, liderul celei mai mari agenţii de protecţie a copilului din Polonia a îndemnat Biserica Romano-Catolică să răspundă creşterii numărului plângerilor formulate pe marginea abuzurilor sexuale comise de clericii săi.

"Nu amploarea acestui fenomen este ceea ce ne îngrijorează, ci atitudinea Bisericii.

Până în prezent, Conferinţa Episcopilor nu a raspuns nimic", a declarat Jakub Spiewak, director al agenţiei independente cu sediul în Varşovia, Kidprotect Foundation, care şi-a deschis o “linie fierbinte”, destinată victimelor abuzurilor, şi alte şapte programe distincte de protecţie a copilului, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.