Date despre… modul in care a fost venerat Braul Maicii Domnului in Rusia 2011

Braul Maicii Domnului in Rusia 2011 În cadrul unei conferinţe de presă organizate în Moscova, în data de 1 decembrie 2011, pe tema sosirii Brâului Maicii Domnului în Rusia (vezi revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe – singurul loc in care a fost mediatizat evenimentul), organizatorii şi alti câţiva reprezentanţi ai Fundaţiei "Sfântul Andrei – Întâiul Chemat”, au făcut cunoscute o serie de cifre şi de statitici, puse şi la dispoziţia Agenţiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Astfel, în timpul celor 40 de zile ale şederii sale în Rusia, Brâul Maicii Domnului a fost purtat prin 16 oraşe, în care 3,5 milioane de persoane, în total, s-au închinat la acesta.

4 milioane de mici copii sfinţite ale Brâului şi 2,4 milioane de icoane reprezentând "Brâul Sfânt” au fost distribuite credincioşilor, în memoria evenimentului.

Credincioşii au fost nevoiţi să stea la rânduri, până la 26 de ore, pentru a se putea închina înaintea reclivei sfinte, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.