publicat în: Arhivă

Despre intronizarea noului Mitropolit al Austriei, Arsene

Noul Mitropolit al Austriei - Viena Patriarhia Ecumenica Arsene În timpul ceremoniei de întronizare, care a avut loc în Catedrala Grec-Ortodoxă Sfânta Treime din Viena, noul Mitropolit al Austriei, Ungariei şi Exarh al Europei Centrale, Arsene, a subliniat că greutatea responsabilităţii acestei noi poziţii o presupune exact asumarea sarcinii acestui oraş "istoric, celebru şi glorios" al Scaunului Ecumenic – o provocare pentru el, ca episcop şi păstor.

Adresându-se liderilor comunităţilor ecleziale din Austria şi Ungaria, noul Mitropolit a lăudat eforturile acestora, de conservare a patrimoniului cultural de mare valoare şi a identităţii, dar şi de întreţinere a tradiţiilor.

De asemenea, el a mai adus cuvinte de lauda la adresa Şcolii Naţionale grecesti din Viena, cea mai veche şcoală grecească din străinătate, care a fost fondată în urmă cu 207 ani şi a funcţionat neîntrerupt până în ziua de astazi.

Mitropolitul Arsenie a fost ales în unanimitate de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice, începând cu data de 3 noiembrie, dintre cei 3 candidaţi, şi a fost hirotonit episcop, marţi, 6 decembrie 2011, în Fanar, de către Patriarhul Bartolomeu.

Noul Mitropolit îi urmează Mitropolitului Michael, care s-a mutat la Domnul în data de 18 octombrie 2011 (vezi Revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe), şi care a fost în ultimele două decenii, un simbol al Ortodoxiei în Europa Centrală, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.