Despre intronizarea noului Mitropolit al Austriei, Arsene

Noul Mitropolit al Austriei - Viena Patriarhia Ecumenica Arsene În timpul ceremoniei de întronizare, care a avut loc în Catedrala Grec-Ortodoxă Sfânta Treime din Viena, noul Mitropolit al Austriei, Ungariei şi Exarh al Europei Centrale, Arsene, a subliniat că greutatea responsabilităţii acestei noi poziţii o presupune exact asumarea sarcinii acestui oraş "istoric, celebru şi glorios" al Scaunului Ecumenic – o provocare pentru el, ca episcop şi păstor.

Adresându-se liderilor comunităţilor ecleziale din Austria şi Ungaria, noul Mitropolit a lăudat eforturile acestora, de conservare a patrimoniului cultural de mare valoare şi a identităţii, dar şi de întreţinere a tradiţiilor.

De asemenea, el a mai adus cuvinte de lauda la adresa Şcolii Naţionale grecesti din Viena, cea mai veche şcoală grecească din străinătate, care a fost fondată în urmă cu 207 ani şi a funcţionat neîntrerupt până în ziua de astazi.

Mitropolitul Arsenie a fost ales în unanimitate de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice, începând cu data de 3 noiembrie, dintre cei 3 candidaţi, şi a fost hirotonit episcop, marţi, 6 decembrie 2011, în Fanar, de către Patriarhul Bartolomeu.

Noul Mitropolit îi urmează Mitropolitului Michael, care s-a mutat la Domnul în data de 18 octombrie 2011 (vezi Revista MONITOR Lacasuri Ortodoxe), şi care a fost în ultimele două decenii, un simbol al Ortodoxiei în Europa Centrală, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.