Patriarhul Teofil al Ierusalimului ar putea interveni in reconcilierea Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Victor Ianoukovitch in Patriarhia Ierusalimului decembrie 2011 Patriarhul Ierusalimului, Teofil, ar putea interveni în realizarea unei reconcilieri a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, la cererea Preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici.

Acesta se afla la începutul acestei luni, decembrie 2011, într-o vizită în Ţara Sfântă. El a fost intampinat şi găzduit de Patriarhia Ierusalimului.

În discursul său, Patriarhul Teofil a declarat:
"Dorim să vă asigurăm că privim cu o mai mare atenţie evoluţiile care au loc în ţara dumneavoastră. Biserica a fost dintotdeauna o forţă de coeziune şi unitate în fiecare dintre ţarile noastre şi, în această privinţă, subliniem faptul că suntem gata să ne aducem contribuţia la întărirea coeziunii şi unităţii Bisericii", informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.