publicat în: Arhivă

Conferinta interreligioasa privind `familia in situatii de criza` – Viena, 2011

Conferinta interreligioasa  privind familia in situatii de criza la Viena În Viena, Austria, a avut loc în data de 6 decembrie 2011 o conferinţă interconfesională privind "Familia în criză", informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"În deschiderea conferinţei, rabinul Arthur Schneier, preşedintele Fundaţiei `Apel la conştiinţă`, Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop de Viena, şi rabinul Moscovei, Pinchas Goldschmidt, preşedinte al Conferinţei Rabinilor Europeni, au ţinut câte un scurt discurs, iar dr. Pokorny, consilierul cultural al primarului Vienei i-a salutat pe cei prezenţi la reuniune.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a reprezentat Biserica Ortodoxă Rusă.

În discursul său, Mitropolitul a subliniat importanţa misiunii familiei, din ce în ce mai mare, dar şi mai dificilă, în această lume care profesează o ideologie pervertită a libertăţii, reducând această instituţie socială la acelaşi nivel cu alte forme asemănătoare “sindicatului, coabitării sau parteneriatului".

De asemenea, a mai observat acesta: "distrugerea familiei este o bombă cu ceas, care poate submina baza morală a generaţiilor întregi, familia bazată pe căsătorie fiind temelia oricărui stat", mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.