Conferinta interreligioasa privind `familia in situatii de criza` – Viena, 2011

Conferinta interreligioasa  privind familia in situatii de criza la Viena În Viena, Austria, a avut loc în data de 6 decembrie 2011 o conferinţă interconfesională privind "Familia în criză", informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"În deschiderea conferinţei, rabinul Arthur Schneier, preşedintele Fundaţiei `Apel la conştiinţă`, Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop de Viena, şi rabinul Moscovei, Pinchas Goldschmidt, preşedinte al Conferinţei Rabinilor Europeni, au ţinut câte un scurt discurs, iar dr. Pokorny, consilierul cultural al primarului Vienei i-a salutat pe cei prezenţi la reuniune.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a reprezentat Biserica Ortodoxă Rusă.

În discursul său, Mitropolitul a subliniat importanţa misiunii familiei, din ce în ce mai mare, dar şi mai dificilă, în această lume care profesează o ideologie pervertită a libertăţii, reducând această instituţie socială la acelaşi nivel cu alte forme asemănătoare “sindicatului, coabitării sau parteneriatului".

De asemenea, a mai observat acesta: "distrugerea familiei este o bombă cu ceas, care poate submina baza morală a generaţiilor întregi, familia bazată pe căsătorie fiind temelia oricărui stat", mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.