Bisericile din Africa acorda prioritate drepturilor persoanelor cu handicap

persoanele cu dizabilitati in atentia Bisericii din Africa Conform informaţiilor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflati în zona Nairobi, Kenya, membrii clerului din Africa şi Bisericile de pe continent s-au înscris în lupta pentru creşterea drepturilor persoanelor cu handicap.

Bisericile nu au îmbrăţişat pe deplin această problemă, potrivit participanţilor la conferinţa, care a avut loc în perioada 6-8 decembrie 2011, în Lukenya, în apropiere de Nairobi.

Tocmai de aceea, conferinţa a încercat să-i educe pe liderii Bisericii, pe oficiali şi pe reprezentanţii organizaţiilor care deservesc persoanele cu handicap, vizavi de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap, printre alte obiective, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.