Doar cateva grupari religioase britanice aproba nou alege a ceremoniilor religioase gay

Regatul Unit permite ceremoniile religioase ale partenerilor gay LGB Conform unor materiale de ultima ora primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Londra, deşi a devenit legală, atat în Anglia cat şi în Ţara Galilor începând cu data de 5 decembrie 2011, ceremonia religioasă în locaşurile de cult pentru uniunea între persoanele de acelaşi sex, totusi doar evreii non-ortodocşi, quakerii şi unitarienii le permit membrilor lor să facă acest lucru.

Credinţele islamică şi romano-catolică şi-au stabilit deja poziţiile faţă de astfel de uniuni, iar Biserica Angliei chiar a răspuns în faţa acestei modificări a legii, precizând că pentru o astfel de permisiune este nevoie de un acord scris, obţinut de la adunarea generală – Sinodul – care se întruneşte de două ori pe an, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.