90 de ani de la reinfiintarea Eparhiei Ortodoxe Romane a Vadului, Feleacului si Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului se află în pragul unui moment jubiliar din relativ tânăra ei istorie, când, la începutul lunii decembrie se vor împlini 90 de ani de la reînfiintarea Eparhiei, pe solul vechilor episcopate stefaniene, de la Feleac si Vad.

Sărbătorirea acestui moment aniversar se va face printr-o suită de evenimente culturale si religioase, care se vor desfăsura, la Cluj-Napoca, în perioada 3-8 decembrie 2011, după următorul program:

Sâmbătă, 3 decembrie 2011

12.00 Festivalul-concurs – colinde si traditii de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, în Sala de spectacole a Cercului Militar din Cluj-Napoca, cu participarea elevilor din scoli si licee.

Luni, 5 decembrie 2011

10.00 Sesiunea de comunicări „Eparhia Clujului la 90 de ani. Istoric, evenimente, personalităti”, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultătii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Marti, 6 decembrie 2011 (Sfântul Ierarh Nicolae)

9.30 Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, oficiată de un sobor de arhierei în frunte cu Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

13.00 Deschiderea oficială a Muzeului Mitropoliei Clujului din demisolul Catedralei Mitropolitane.

Miercuri, 7 decembrie 2011

12.00 Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitătii „Babes-Bolyai” Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Aula Magna.

Joi, 8 decembrie 2011

19.00 Spectacol de Gală pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca, sustinut de Prof. Univ. Dr. Ioan Bocsa si Grupul Icoane si de Grupurile corale „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu si „Ave Musica”, dirijat de Conf. Univ. Dr. Ciprian Para. Intrarea la concert este liberă, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unui comunicat primit pe adresa redactiei, emnis de catre Biroul de presă al Arhiepiscopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.