In unele sate arabe, imamii predica pentru siguranta conducatorilor auto

tineri implicati in accidente de circulatie in Israel Conform materialelor sosite din localitatea Rahat, Israel, clericii musulmani din satele arabe aflate in sudul Israelului au adăugat în predicile lor câteva cuvinte despre condiţiile de siguranţă în conducerea autovehiculelor, după ce au lansat un curs pe această temă în orasul Rahat, care scoate în evidenţă pericolele conducerii neglijente.

"Avem un rol deosebit, de jucat, în transmiterea acestui mesaj către comunitate", a declarat imamul din această localitate, Ager Imam al-Atrash.

El a mai spus ca subiectul conducerii în siguranţă este de o importanţă majoră pentru el, mai ales că fiul său a fost grav rănit într-un accident rutier.

"Viaţa este un dar de la Dumnezeu, iar noi nu ar trebui să ne jucăm cu el sau să îl răpim altora. Mai ales în societatea noastră, trebuie să ne gândim la modul în care oamenii conduc vehiculele şi la de modul în care putem evita accidentele auto", a mai spus acesta, informeaza serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.