`Vedeti-va de teologia voastra, departe de biologia noastra`

Conform informatiilor primite din zona Manila, Filipine, inspirate de mişcarea "Ocuparea Wall Street" din Statele Unite ale Americii, diverse grupuri au pichetat Casa Reprezentanţilor din Filipine, la sfârşitul lunii noiembrie 2011, pentru a solicita votarea unui proiect de lege vizând controlul populaţiei, căruia i se opune conducerea Bisericii Romano-Catolice.

Purtând pancarte pe care se putea citi "vedeti-vă de teologia voastră, departe de biologia noastră”, manifestanţii "Preocupaţi de RH" (Sănătatea Reproducerii Libere) le-au cerut legislatorilor, în ziua de 21 noiembrie 2011, să îi "asculte pe oameni şi nu pe episcopi".

Legea propusă promovează atât metodele naturale, cât şi artificiale, de contracepţie.

Dar, Biserica Catolică acceptă numai metodele naturale de planificare familială şi, prin urmare, a formulat o opoziţie la adresa proiectului de lege, mai informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.