publicat în: Arhivă

Dialogul Ortodox-Catolic: aportul valorilor etice crestine in viata sociala a Europei

Cardinalul Kurt_Koch in Belarus noiembrie 2011 Zilele trecute, Cardinalul Kurt Koch, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, a întreprins o vizită în Belarus, la invitaţia Mitropolitului Filaret al Minskului, Exarh al Patriarhiei Moscovei în Belarus.
Vizita s-a desfăşurat pe perioada 12 – 16 noiembrie 2011.

Cu această ocazie, Cardinalul a participat la o conferinţă internaţională privind “Dialogul ortodox-catolic: aportul valorilor etice creştine în viaţa socială a Europei”.

Într-un comunicat emis cu această ocazie, primit pe adresa redacţiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, se arată că, în cadrul întâlnirii, a fost exprimată în mod clar "dorinţa continuării şi aprofundării dialogului pe teme specifice".

În plus, fratele Alois, prior al Comunităţii din Taizé – Bourgogne, însoţit de fraţii George şi Benoit, au vizitat în ziua de 12 noiembrie 2011, în Belarus, parohia ortodoxă a Maicii Domnului "A celor necăjiţi" din Minsk. Această parohie, foarte dinamică, reprezintă parohia ortodoxă corespondentă Taizé în Belarus, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.