Dialogul Ortodox-Catolic: aportul valorilor etice crestine in viata sociala a Europei

Cardinalul Kurt_Koch in Belarus noiembrie 2011 Zilele trecute, Cardinalul Kurt Koch, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, a întreprins o vizită în Belarus, la invitaţia Mitropolitului Filaret al Minskului, Exarh al Patriarhiei Moscovei în Belarus.
Vizita s-a desfăşurat pe perioada 12 – 16 noiembrie 2011.

Cu această ocazie, Cardinalul a participat la o conferinţă internaţională privind “Dialogul ortodox-catolic: aportul valorilor etice creştine în viaţa socială a Europei”.

Într-un comunicat emis cu această ocazie, primit pe adresa redacţiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, se arată că, în cadrul întâlnirii, a fost exprimată în mod clar "dorinţa continuării şi aprofundării dialogului pe teme specifice".

În plus, fratele Alois, prior al Comunităţii din Taizé – Bourgogne, însoţit de fraţii George şi Benoit, au vizitat în ziua de 12 noiembrie 2011, în Belarus, parohia ortodoxă a Maicii Domnului "A celor necăjiţi" din Minsk. Această parohie, foarte dinamică, reprezintă parohia ortodoxă corespondentă Taizé în Belarus, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.