Liturghie Arhiereasca in parohia Zegujani, noiembrie 2011

In data de 20 noiembrie 2011, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, când Biserica Ortodoxă a rânduit prăznuirea Sf. Grigorie Decapolitul, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în parohia Zegujani, la biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae”, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor jurnalist Catalin Cernatescu.

Înalta prezenţă arhierească în sânul comunităţii de aici a fost ocazionată de chemarea la slujirea preoţească a diaconului Tudor Cosmin Vânătoru.

Credincioşii din împrejurimi au venit cu mic, cu mare la evenimentul liturgic, în cadrul căruia a avut loc şi hirotonia întru diacon a tânărului teolog Petre Lucian Iosu, hirotonia şi instalarea ca preot pe seama parohiei Borseşti având loc luni, 21 noiembrie, de praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, la biserica cu hramul „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din parohia Noapteşa, protopopiatul Baia de Aramă, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.