Catolicii disidenti ai Austriei, indemnati sa pastreze unitatea Bisericii. Liturghia oficiata de laici

Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Varşovia, Episcopii romano-catolici au respins un apel al membrilor disidenţi ai Bisericii, adresat laicilor, prin care aceştia erau îndemnaţi să oficieze Liturghii atunci când parohiile nu au preoţi, dar totodată episcopii au promis să participe la un dialog pe marginea posibilelor schimbări din viaţa Bisericii.

În declaraţia lor din 10 noiembrie 2011, episcopii au mai respins un alt apel, făcut în 5 noiembrie, apartinand mişcării austriece “Noi Suntem Biserica”, care invita la oficierea Liturghiilor de către laici şi la celebrarea Euharistiei.

Episcopii au mai reacţionat, de asemenea, în iulie 2011, la un "apel la nesupunere", semnat de 250 de dintre cei 4200 de preoţi romano-catolici austrieci, care îndemna la hirotonirea femeilor ca preoţi şi la împărtăşirea non-catolicilor şi a persoanelor recăsătorite divorţate, mai informeaza Serviciul LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.