Primul monument din Rusia, inchinat copiilor familiei tariste Romanov, langa Ekaterinburg

Monument Sfintii Romanovi Un monument de excepţie, dedicat Copiilor Sfinţi Romanovi a fost dezvelit, în data de 16 noiembrie 2011, la Mânăstirea Ganina Yama de lângă Ekaterinburg, închinată familiei ţariste Romanov, în apropierea Crucii ridicate pe locul de mucenicie al acestora, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acesta este primul monument din Rusia, în care apar copiii familiei Romanov, după ce, în cadrul aceleiaşi Mânăstiri, a fost realizat un monument ce îi înfăţişează pe ţarul Nicolae al II-lea şi ţarina Alexandra.

Sfinţii Olga (1895-1918), Tatiana (1897-1918), Maria (1899-1918), Anastasia (1901-1918), şi Prinţul Alexei (1904-1918), sunt reprezentaţi purtând cruci în mâini şi coborând din Cer. Compoziţia aparţine lui Igor Akimov – profesor în cadrul Academiei de arhitectura Ural – după o idee a Arhiepiscopului Vikenti de Ekaterinburg.

Mitropolitul Vikentie Morar de Taşkent şi întregul Uzbekistan a oficiat slujba de sfinţire a monumentului.

Familia ţarisă Romanov a fost ucisă în noaptea de 17 iulie 1917, de către un pluton de execuţie bolşevic, comandat de Iacov Iurovski, membrii acesteia fiind aruncaţi de vii, în puţurile minei Ninaia Selimskaia. Ucigaşii au aruncat peste aceştia grenade, care însă nu au explodat, apoi au încercat să-i ucidă cu crengi cărora le-au dat foc. De sub flăcări, se înălţa spre cer Imnul Heruvimilor al Liturghiei Ortodoxe, pe care martirii îl intonau în faţa morţii. Au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Rusă, având ca dată de pomenire, 4 iulie, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Un articol, pentru Lacasuri Ortodoxe de: Ec. Carmen-Ana

Despre Dinastia Romanov, intre istorie si spiritualitate, puteti citi AICI.

Despre Icoana Facatoare de Minuni, izvoratoare de mir, a Tarului Nicolae al II-lea, puteti citi AICI.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.