Momente de bucurie in parohiile Stignita – Strehaia – si Obarsia de Camp – Vanju Mare

Duminică, 6 noiembrie 2011, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia mehedinţeană Stigniţa, în tradiţionala vizită pastorală, informeaza pentru Serviciul LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, jurnalist Catalin Cernatescu.


Cu această ocazie, Întâistătătorul Eparhiei Severinului a săvârşit pentru comunitatea credincioşilor slujba Sfintei Liturghii Arhiereşti, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Evenimentul liturgic a culminat cu hirotonia întru preot a tânărului teolog Laurenţiu Becheanu, pe seama bisericii „Înălţarea Domnului”, parohia Stigniţa, Protopopiatul Strehaia.

Părintele Laurenţiu Becheanu va petrece o perioadă de 40 de zile de continuă liturghisire la Sf. Mănăstire Vodiţa, perioadă care se va încheia cu o Sfântă Liturghie de probă, înaintea întoarcerii în parohia care i-a fost încredinţată spre păstorire.

Aşezarea unui nou preot paroh pentru Stigniţa îşi are temei în grija deosebită a Preasfinţitului Părinte Nicodim faţă de credincioşi, care nu vor fi lipsiţi de slujbe şi de vizita preotului de Crăciun şi de Botezul Domnului, în perioada sărbătorilor de iarnă.

In aceeasi zi, Preasfinţitul Părinte a hirotonit diacon pe seama parohiei Obârşia de Câmp, Protopopiatul Vânju Mare, pe teologul Daniel Răcanu, slujba hirotoniei întru preot avand loc marţi, 8 noiembrie 2011, de sărbătoarea Sf. Arhangheli, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de contributor: Cătălin Cernătescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.