Miluieste-ne Doamne!

Doamne, TU ne spui in cuvantul tau sa ne bucuram mereu si sa avem pace si liniste in incercari, dar e atat de greu Doamne, e atat de greu, caci incercarile vin si valul necazului cheama un alt val.

Suntem loviti din toate partile, avem parte de intristari si de ura chiar de la cei din familiile noastre.

Doamne, satana se foloseste de slugile lui ca sa ne faca sa ne clatinam si sa deznadajduim.

Te rog, Doamne, rupe Tu legaturile cu care cel rau ne tine, ca sa ne aduca intristare.

Intinde mana TA, Doamne, si rupe legaturile pacatului.

Doamne, leii pacatului racnesc si de multe ori ne ingrozim. Fa Doamne, precum ai facut cu Proorocul Daniel in groapa, si inchide TU gura leilor, adu-i TU la amutire Doamne.

Dumnezeul meu, TU ai pus un hotar celui rau si nu s-a putut atinge de Sfintii Tai; pune TU un hotar celui rau, pune TU un hotar omului rau, omului care e pornit sa faca rau.

Nu ii lasa pe cei rai sa se atinga de noi! Distrugele TU lantul pe care ei il intind ca sa ne prinda sufletul, ca sa ne intristeze si ca sa ne faca sa ne clatinam de pe cale.

Pe calea noastra catre Tine, dusmanii nostrii arunca cu pietrele urii lor in noi.

Doamne, fa TU, din mana TA Sfanta o straja pentru noi, tine-ne la adapostul aripilor Tale, caci de multe ori suntem prea slabi si nu putem face fata singuri.

Ajuta-ne ca, atunci cand vedem norul necazului ca ne acopera cerul vietii, sa simtim prezenta TA alaturi de noi.

Doamne, si atunci cand trecem prin Valea Mortii, prin Valea Suferintei, fii alaturi de noi si preschimba prin dragostea, prin bunatatea si dreptatea Ta, aceasta Vale intr-o Vale a Bucuriei.

Prefa intunericul in lumina si ura in iubire, Dumnezeule.

Miluieste-ne pe noi Doamne dupa mare Mila TA si, in indurarea TA, nu ne uita, nu ne parasi si ia aminte la glasul cererilor noastre. Caci netrebnici si rataciti suntem fara TINE. AMIN !

– contributor Lacasuri Ortodoxe: Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.