VIDEO – Clopotul istoric Paul Revere (1801), ridicat in Turnul cu Ceas din Boston

Conform ultimelor date primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Boston, unul dintre cele 46 de clopote care au supravieţuit istoriei, realizate în turnătoria Paul Revere, înainte de moartea acestuia, şi-a găsit o nouă locaţie, în Vechea Casă de Adunare din Sud – Boston.

Clopotul Paul Revere, realizat în 1801, a fost achiziţionat de la First Baptist Church din Westborough, Massachusetts. Clopotul a fost conectat la turnul-ceas original din 1766 şi va indica ora la fel cum o făcea în Colonial Boston.

Pentru a sărbători ridicarea istoricului clopot în turnul său cu ceas, Old House a găzduit o conferinţă şi o ceremonie care a inclus şi spectacole susţinute de Corul Bisericii Vechi din Sud, Corul de copii din Boston şi alte ansambluri.
În momentul în care clopotul atârna de braţul unei macarale – aceasta urcându-l către Turnul cu Ceas – clopotele bisericilor din întregul Boston au salutat la unison evenimentul.

Acest proiect extraordinar a fost posibil prin dăruirea familiei Storrow, care a finanţat atât achiziţionarea cât şi instalarea clopotului Paul Revere, dar şi restaurarea din 2009 a Turnului cu Ceas, din secolul 18. Ceasul, creat şi el în 1766, de către ceasornicarul Gawen Brown, este cel mai vechi turn cu ceas din New England, care continuă să fie exploatat în locaţia sa originală.

Alte clopote se află la Paul Revere House (1804) şi Chapel King (1816).

Casa Veche de Adunare din Sud este muzeu şi sit istoric, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.